Bilerbjudanden

  • ŠKODA ENYAQ iV

  • MEB-plattform
  • 2 batteristorlekar och 4 effektvarianter
  • Räckvidd Upp till 500 km
  • Laddning (beroende på utrustningsnivå) 80 % på endast 40 min
  • Längd4.648 mm
  • Bredd 1.877 mm
  • Höjd 1.618 mm
  • Bagageutrymme ca 585 liter

Med nya ENYAQ iV tar SKODA ett viktigt kliv framåt i den elektrifierade resan.
Världspremiären för ENYAQ iV är planerad till början av hösten i år och produktionen startar kort därefter. Lanseringen är planerad att ske under första kvartalet 2021


2 drivsystem, 2 batteristorlekar och 4 effektvarianter

Med en längd på 4.648 mm, en bredd på 1.877 mm och en total höjd på 1.618 mm ger den plats för fem personer och bagage. Hjulbasen mäter 2.765 mm och bagageutrymmet har en volym på 585 liter.

Den kraftfullaste varianten av ŠKODA ENYAQ iV kan dra en last på 1.200 kg om så skulle behövas. Totalt 4 effektvarianter och 2 batteristorlekar borgar för körglädje parad med hållbarhet. Beroende på vilken version man väljer, läggs drivningen ut på bakhjulen eller på alla fyra hjulen. Tack vare de högeffektiva batterierna, däckens låga rullmotstånd och en helt enastående aerodynamik för en SUV (cd från 0,27) kan ŠKODA ENYAQ iV klara en preliminär räckvidd på upp till 500 km enligt WLTP.


Snabbladdning till 80 % på endast 40 minuter

ŠKODA ENYAQ iV kan laddas med vanlig växelström från en installerad laddbox i hemmet eller på arbetsplatsen med en effekt upp till 11 kW. Laddningen tar då 6 till 8 timmar beroende högvoltsbatteriets storlek. Om ingen laddbox finns tillgänglig kan bilen tillfälligt laddas via ett fackmässigt installerat hushållsuttag på 10A/230 V med en laddeffekt på 2,3 kW. De tekniska förutsättningarna för destinationsladdning eller snabbladdning med likström är mycket utvecklande hos ENYAQ. Beroende på utrustningsnivå klarar bilen en laddeffekt upp till 125 kW som laddar batteriet från 10% till 80% på korta 40 minuter.


Interiör
En fristående 13"-display placerad i mitten har föraren tillgång till all relevant information. Om man vill, kan det hela kompletteras med en Head Up Display. En permanent uppkoppling säkrar att all information alltid är uppdaterad. Med sin rymliga, lounge-liknande kupé och sitt bagageutrymme på 585 liter, är ŠKODA ENYAQ iV det idealiska valet för familjer och livsstilsorienterade kunder som är på jakt efter en eldriven bil som både är hållbar och praktisk i vardagen.
ŠKODA lanserar även ett nytt interiörkoncept där hållbara material, som olivoljeläder, för första gången används i en serietillverkad bil. Kunderna kan också välja andra designer för att passa de egna kraven och önskemålen.